INVERSOR IBÉRICO



DESTINADO TANTO AL INVERSOR ESPAÑOL EN PORTUGAL COMO AO INVESTIDOR PORTUGUÊS EM ESPANHA

21/07/2010

EL "XIP PRODIGIÓS" ANOMENAT DEM (Dispositiu Electrònic de Matrícula)




Molts són els dubtes que cauen sobre el funcionament i adquisició del nou dispositiu electrònic de matrícula (DEM) aprovat pel Govern portuguès que, conforme el Servei Europeu de Peatges, té com a finalitat el cobrament electrònic dels peatges.

La informació precària i molt vaga facilitada fins al moment és la que ha ocasionat tanta incertesa entre els conductors i usuaris nacionals d'autopistes i vies equiparades portugueses.

Dic nacionals, en un primer moment, donat que si ni els de la pròpia terra saben com funciona, no vull imaginar-me els mals de cap que poden arribar a ocasionar als conductors estrangers, en aquest cas espanyols, que, a partir de l'1 de juliol del present any (data que entra en vigor aquesta nova regulació establerta per Portaria n.º 314-B/2010, de 14 de juny) condueixin per terres luses.

Pel que, a continuació, va una mini guia que respon a les preguntes que poden estar-li ballant a un al cap sobre com funciona el dispositiu electrònic de matrícula (DEM) i on es pot comprar, i així evitar aquest estiu que un "xip" ens amargui les vacances:

  • On comprar-lo
 Es podrà comprar en les àrees de servei situades en territori portuguès.
  • Quins automòvils es veuran afectats per aquesta nova regulació
Automòvils, lleugers i pesats, remolcs, motocicletes, així com tricicles autoritzats a circular per autopistes i vies equiparades.
  • Qui i com s'instal.la
Tranquils. És fàcil. És el propi conductor qui instal.la el "xip" (va amb cinta adhesiva) col.locant-lo a l'interior del cotxe, concretament en el vidre frontal interior.
  • Com funciona
Pel pagament  dels peatges aquest "xip" va vinculat a una targeta de crèdit associada a un compte bancari vàlid. Però, també, es pot fer una precàrrega amb una caució pel dispositiu (caució que es retornarà una vegada es retorni el dispositiu). El valor d'aquesta càrrega és de 50,00€ per a vehicles lleugers i motocicletes i de 100,00€ per a vehicles pesats.

El gran problema que surgeix davant aquesta obligació és com seran informats, per part de Portugal, els usuaris estrangers, de tals infrastructures.

Sem comentários:

Enviar um comentário